Aanschaffen
Kunstrolschaatsen

Er zijn natuurlijk diverse meningen waar je mee moet beginnen, maar we moeten rekening houden met de groei van het kind en of ze rolschaatsen echt leuk vinden voordat je echt gaat investeren.

De rolschaatsen hebben we in 3 types, n.l. – Vrijrij rolschaatsen, Figuur rolschaatsen en Roldans rolschaatsen. Wij kopen onze rolschaatsen en rolschaatsonderdelen bij www.skatersworld.de en hanteren dezelfde prijzen die op de site staan.

Previous slide
Next slide

Advies

Allereerst een basis set rolschaatsen voor beginners raden we een Antares schoen van Risport aan voorzien van een Roll*line Variant onderstel, deze set wordt standaard geleverd met Boxer wielen dit zijn wielen voor de beginners, deze set kost je dan ongeveer € 270,-.

Mocht je na overleg met je trainer al toe zijn aan verschillende elementen, bv. de “pirouette” dan kan je andere wielen nemen i.p.v. Boxer wielen, de meerprijs is dan rond de € 21,50. Heeft het kind al echt progressie gemaakt en heeft het al een paar jaar training en wedstrijden achter de rug dan kunnen we kijken voor een meer professionele set rolschaatsen, de aanschafprijs hiervan is natuurlijk ook hoger, maar je krijgt dan ook een betere schoen en een lichter onderstel.

Hoe schaf ik de rolschaatsen aan? De voeten van het kind worden opgemeten, waarbij we in overleg met de ouder kijken welke maat het meeste geschiktst is en hier wordt rekening gehouden met eventuele groei van het kind, zodat ze niet binnen een jaar er zijn uitgegroeid. In overleg met de trainer selecteren welke wielen het meest geschikt zijn.

Meestal is na het plaatsen van de bestelling bij www.skatersworld-shop.de is de bestelling met 2 a 3 dagen binnen.

Via Facebook

Op facebook is een groep Kunst-rolschaats NL verkoopplaats die regelmatig rolschaatsen te koop aanbiedt, kijk daar of er wat tussen zit wat aan je verwachting voldoet, let wel dat je vaak de Doppen en wielen moet vervangen en mogelijk ook de lagers.

Mocht je vragen hebben dan kan je altijd terecht bij isabelkeyner@gmail.com 

Geef je op voor een proefles: