Brons, Zilver en Goud op NK!

Afgelopen weekend op 23, 24 en 25 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen Kunstrolschaatsen plaats in Nieuwegein. Onze club heeft hier aan meegedaan en onze leden hebben het super goed gedaan!

Het was een mooi NK weekend! Heel warm, maar ook heel gezellig. En iedereen heeft het super goed gedaan.

Nina beet op vrijdagmiddag de spits af met Figuren Senioren. Ondanks dat ze zelf vond dat ze beter kon, heeft ze een mooie 2e plaats behaald!

Roos en Femke deden mee in de Mini’s met roldansen en vrijrijden.  Ze hebben allebei super goede verplichte dansen laten zien. De vrije dans van Roos was heel netjes en dit resulteerde in een 6e plaats. Femke deed het ook prima en werd 15e. Met vrijrijden werd Roos 7e en Femke 12e.

Daisy heeft met vrijrijden in de Espoirs een korte kür en lange kür gereden. Daarmee wist zij een bronzen plak te bemachtigen! Samen met Lianna deed ze ook mee het roldansen Espoirs. Allebei de meiden hebben het heel stabiel en netjes gedaan. Daisy werd 7e en Lianna 10e.

Luna heeft in de Cadets de styledance, de vrije dans, de korte kür en de lange kür alle 4 heel goed gereden. Met roldansen werd ze 6e, met vrijrijden 3e!

Claudia reed haar beste korte kür en lange kür van het seizoen in de Junioren met vrijrijden. Dit werd beloond met mooie punten en een eerste plek, dus Nederlands Kampioen! Met roldansen heeft ze twee mooie dansen laten zien. Ze werd uiteindelijk 8e.

Na de prijsuitreiking maakte de NRB de selectie voor de internationale wedstrijden in het najaar bekend. Luna is geselecteerd voor de Europacup vrijrijden (in oktober, in Kroatië of Italië). Luna en Claudia gaan samen met het Nederlandse team naar de Interland (dit jaar in Nederland begin novenber). En Daisy staat op de reservelijst voor de internationale  roldanswedstrijd in Hettange in Frankrijk (oktober).

Wij zijn trots op jullie!

Deel dit bericht via:

Facebook
WhatsApp
Email